Saturday, June 30, 2012

girls trip to VEGAS : PANDUAN

Assalamualaikum..
aku suka je kan buat post yang gedik2 gitu..saje je tau kak vina nie...aku belum ade rezeki lagi nak sampai kat sana...aku nak citer pasal trip aku g sabah last year..and apa yang aku dapat dari trip 2....aku penah citer pasal aku g sabah dekat SINI dan SINI..so aku nak bagi tips lah sikit..hahaha..

  1. Mula sekali bawak duit secukupnya *tak semestinya banyak TETAPI MESTI CUKUP*
  2. Pastkan anda tahu serba sedikit tempat yang anda nak pergi tu..carik maklumat kat internet lah maksudnya..tempat 2 cane..senang ke tak nak dapat makanan halal..or pape lah yang berkaitan
  3. Bawak ubat kalo rase ade penyakit *yang ini aku tak main2 ok*
  4. Survey aktiviti yang korang akan buat time melancong 2 nanti..kalo pergi masuk HUTAN, PANJAT ITU INI, tak payah nak GEDIK sangat pakai SKIRT, pakai HEELS bagai..*peringatan untuk diri aku sendiri jugak*
  5. Bawak baju yang bersesuaian
  6. Seeloknya, pastikan dah tempah hotel, so dah sampai kat tempat 2 nanti tak delah nak ribut sangat carik hotel
  7. Pastikan bawak IC or PASSPORT
Hurm..apa lagi ek..banyak lagi sebenarnya..aku malas nak taip..hihi...


14 comments:

  1. kmk ingatkan ktk betul2 g vegas tek...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hAHAHA..x da nya nak mena..hahaha...

      Delete
  2. haha banyak lagik tertinggal ni...haaa,aku dah bace post ko!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha promote2 la blog aku plak,,kih3

      Delete
    2. ok2..aku promote blog ko..haha

      Delete
  3. Seronok kan kalau dapat pi bercuti. Pengalaman berharga kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best..seronok..tengok tempat orang..adat orang..

      Delete
  4. Best gi Sabah, kmk lom sampei gik negeri bawah bayu ni. Tapi ada plan nak gi sabah..drive sendiri dari Sibu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasehh..hihi...best sabah..kacak..x rugi pergi..tapi sarawak kacak agik lah..hehe

      Delete
  5. Dulu saya pernah tinggal kat K.K selama 6 tahun ++. Sejak tu Saya suka pergi Sabah sebab kat sana byk memori manis dan pahit. Insyaallah hjg tahun nak kesana lagi naik Gunung Kinabalu pulak.. ('',)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabah best kan..banyak tempat cantik2

      Delete