Wednesday, July 27, 2016

mom2be : PART 2

Assalamualaikum..
Anak ibu,
X sempat lagi nak tengok awak..

Ibu selalu mimpi buruk..
Bukan pasal awak..tapi ibu..
Ibu selalu rasa ibu tak sempat nak jumpa awak..

Nanti kalau kita tak sempat jumpa.. awak jaga lah ayah..
Jadi anak yang baik..
Jangan malukan ayah..nanti ayah marah..
Jadi anak yang soleh..
Ibu dah rasa awak gerak2 dalam perut..
Makin hari makin selalu ibu rasa..

Ibu saya awak..

Monday, April 11, 2016

mom2be :PART 1

hi Assalamualaikum..

ya Allah..lama sangat dah saya x update blog nie...dah jadi mak orang dah pun..hehe..tp aku xde update lagi pasal aku kawen kan..hehe..nanti2 lah..sebab aku xcited sangat nak citer yang aku nak dapat baby...haha..tp aku x jumpa doc lagi..baru check sendiri guna pregnancy test..wink2 positif,,
alhamdulillah...mmg dari sekolah dulu,zaman belajar dulu aku selalu cakap nak baby..dan akhirnya..ada anak kecil dalam perut ku ini..syukur sangat2...tapi since blog aku nie kan, xramai sangat follow..jadi aku cerita di sini jelah...x boleh nak kecoh2 kat fb..ramai sangat mak cik hazabedah nokkk..opss...nak jadi ibu nie kena kurangkan mencarutss,,

aku update pasal hidup aku, macamlah ramai sangat yang nak tahu..mihmihmihmih..saja je update..sebab aku tau aku ramai sangat sweet stalkerrrssss...aku nikah 12 mac 2016..kawan aku nurse cakap mungkin baby aku umur 2 minggu baru..sebenarnya last aku menses 1 mac 2016..aku mmg dari form 3 x pass bab kitaran haid nie..

aku harap semua akan dipermudahkan nanti..lepas nie nanti aku akan selalu update blog pasal baby pulak,..mihmihmihmih...setakat nie mual2 xde...mengidam pun xde...tapi macam nak bagitau Ezwan aku ngidam cincin Tiffany boleh x.....

anak nie rezki Allah..bersyukur lah kalo Allah kurniakan kita rezki anak...kepada yang belum dapat dan berusaha untuk dapat baby..yakin lah dengan rezki Allah..kepada mak cik HAZABEDAH yang sibuk sangat tanya kat orang bila nak ada baby tu..jangan bodoh sangat boleh x..hidup je lama...anak jodoh semua tu Allah punya kerja...



alhamdulillah


akad nikah
12.03.2016









Sunday, June 14, 2015

raikan cinta CV&CE part 1: majlis merisik

Assalamualaikum dan salam sejahtera
setelah sekian lama tidak menulis akhirnya aku menulis balik
ceritanya aku nak kawen..nak kawen?like seriousllllyyy aku nak kawen.YES.

enam jun duaribulimabelas

mr.E dan keluarga dia datang ke kampung aku nak merisik.
gigih jugak lah setelah sesat beberapa tempat..akhirnya dari kuching sampai juga ke kg.jemoreng matu sarawak..

merisik nie macam formality before nak kawen lah..so macam tunang kecik2..dan aku dapat sebiji cincin..wah..on dat day pun kami ada buat makan sikit2..family belah ayah and emak semua datang..
jemput jiran sikit2..sebenarnya majlis nie majlis kecik je..tak sangka plak ramai yang datang..alhamdulillah..

bila nak kahwen?
insyaAllah .. kami akan kahwen bulan Mac, 2016..hari sabtu terakhir  sebelum start sekolah..kami tunang terus kahwen..buat time cuti sebab BAKAL FIL and MIL aku ngajar..so time cuti lah senang..memang orang kawen time cuti pun kan...mungkin aku akan ambek cuti kahwen seminggu lepas tu..

kisah cinta kami?tak lah sweet mana...banyak je benda pahit.ntah.aku pun malas nak ingat...kalau aku ingat mahu nya aku letup sorang2 guna C4..

gambar?xde.