Saturday, September 1, 2012

nikmat yang selalu dilupai

Assalamualaikum..
Hari aku rasa sedikit kelegaan..hampir separuh kerja ok dah siap *hahaha, aku tipu je..1/4 mungkin*.. Kalo dalam kelas, budak2 dapat jawap soklan..misti dapat peneguhan kan..so..aku pun patut dapat ganjaran jugak..sebab aku dah siapkan 1/4 kerja aku..ganjaran die aku boleh update blog aku..haha..

so..hari ini aku nak bercerita mengenai nikmat hidup yang selalu dilupai..ceteke ape nikmat tuh...hahaha..sape dapat jawab aku bagi duit raya..haha..duit 1sen selori..hahaha..tak nak mengalah dengan samsung..hahaha..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sumber : SINI
KENTUT

haha..kita selalu lupa bahawa kentut adalah nikmat yang tidak terhingga yang Allah kurniakan kepada setiap hambaNya yang bergelar MANUSIA di muka bumi nie...

kalo kentut..jarang kita nak ngakukan..*ko pun same tak nak ngaku*..walaupun kentut adalah nikmat..namun kita sebagai manusia yang dikurniakan akal harus mempunyai ADAB dalam menghargai nikmat yang Allah telah berikan...

setiap perbuatan kita, selagi bergelar manusia harus mempunyai adab..sebesar-besar perkara sehinggalah sekecil2 perkara....

adab kentut yang sewajarnya adalah...keluar dari kawasan orang ramai sekiranya anda ingin kentut..walaupun ada tanggapan awal bahawa KENTUT YANG BERBUNYI TIDAK BERBAU namun tidak sopan dan hilang keayuan serta kekacakan kalian sekiranya kentut di khalayak ramai..dan lebih tidak sopan lagi..bila kentut diam2 dan mengeluarkan gas yang berbau..kemudian buat2 tanye..*eh, sape yang kentut..baulah..*..hah..ini menafikan nikmat Allah namanya..hahaha...

ok...sekian sahaja untuk kali ini...maaf kalo terdapat info yang salah..sebab ape yang aku karutkan hanya pandangan aku sebagai insan yang masih kekurangan ilmu..

selamat beramal!

6 comments: