Monday, April 4, 2011

Cinta yang RABUN

assalamualaikum...
minta maaf..tajuk entri tak ada kaitan pun dengan apa yang saya nak tulis...bagi sesiapa yang berharap atau meletak harapan nak melihat atau membaca mengenai buah hati *abg nan* di sini bukan tempatnya...(bajet macam juta2 orang baca belog haprak kau nie)

ini cerita...
nama dia sarah...
kekasih dia amir...
---------
dipendekkan cerita...amir curang...(lupe nak gtau amir stadi dekat over-c)
but..sarah masih cinta die (eh..?jgn tye mane aku tau sarah cinta die...sbb aku pun maen agak2 je)
em...sarah stadi kat local u je...(okey..die ttp pandai, cuma rezki x de btw amir bukan pandai sangat pun die cuma bernasib baek)
-----
dipendekkan lagi cerita...(berapa kali pendek de...eh,suka hati aku lah,,aku yang tulis)
sarah nekad nak jumpa amir...amir bertahun2 stadi kat over-c x balik2 (memang sah, x kenang budi,hoi..balik lah..berbakti dekat tanah air tercinta ok, MALAYSIA, sape cakap malingsia aku kerat 18)
so...so...so....sarah kumpul duit nak pegi over-c (nekad sarah nie, nak jumpa amir)
amir sumpah x ingat kat sarah lagi (kalo mamat nie kene dengan aku, memang x lah aku nak ingat kat ko..awk 2 x semegah mane ok)
kumpul punya kumpul...cukuplah duit sarah nak beli tiket (ek eleh, naek je air asia...nk jugak pakai MAS)...baru ingat amir belajar dekat LONDON (london bridge is falling down...lalalalalala..nyanyi sat na...)hahaha....
--------
dipendekkan cerita lagi (yang nie aku x tau untuk keberape kali tah nak pendek kan citer)
dihari keberangkatan sarah ke kota LONDON (aku x paham, kenape nk kne type HURUF BESAR sume,okeh,,,sila abaikan)
TETAPI....pada hari tersebut...sarah tiba-tiba cirit birit (eh,camnie ke ejaan dia..lantaklah)
banyak kali jugak lah die pergi toilet..(kire jadi second home lah time 2 toilet 2)..
akibat keletihan die pun tetido.......sedar-sedar die telepas flight (kalo jadi kat aku,memang aku mengamOk okeh)
die marahkan mak die sebab x kejutkan die (eh,,boleh plak,,,kurang asam jugak si sarah nie)
--------
selang beberapa minit kemudia...
breaking news...pesawat yang sarah nak naek tadi..terhempas...

-------
cecite ape pengajaran die....
sarah diberi peluang untuk hidup lama lagi (iyelah, kalo die naek td, sah2 lah die meninggal kan)
kalo pun flight 2 x terhempas die akan jumpa amir (kalo die jumpelah) sah2lah die kecewa pastu..iyelah amir dah ade orang lain
takdir die memang bukan dengan amir kot (yang nie aku agak2 jelah)
Allah itu Maha Mengetahui..

-----
iye..citer nie memang tipu..kalu betol misti dah kecoh pesawat MAS terhempas..

2 comments:

  1. haha! sebelum baca post tu, saya ingatkan awk berpuitis mcm buku novel.. bile dh baca, 'straight to the point punyerlh'! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...x reti kot berpuitis..haha

      Delete