tengah hari tadi aku masak begedil..hehe..aku suka makan begedil..tapi orang kampung aku panggil hashbrown..hehe....ngehhh....
resepi begedil begedik =)
Bahan2 :
- Kentang
- Sosej
- Carrot
- Bawang Besar
- Bawang Merah
- Lada
- Garam
- Sebiji telur ayam
- Rabus kentang sampai empuk.Kemudian lenyekkan
- Rebus sosej.Kemudian hiris kecil-kecil
- Hiris bawang besar, bawang merah dan carrot. Kemudia, dalam pot kecil, saute bawang mereh, bawang besar dan carrot dengan sedikit minyak.Dah naik bau..tutup api
- Satukan bahan dalam cara 1, 2, dan 3. .Kemudian campurkan lada and garam secukup rasa. Bulatkan comel2.hehe..x kisah pun nak bulat or buat ape bentuk pun ok.Celupkan dalam telur
- Goreng dengan minyak secukupnya
maaf..mungkin aku punya bahasa agak tunggang langgang...
kejadian sebelum digoreng
pun kejadian sebelum digoreng
ada sosej..nampak x..hehe..carrot pun ade =)
bila aku dah goreng..ini lah kejadian die..hehe..ini sebab aku leka buat kije lain time goreng..maka jadilah HITAM MANIS TAPI RASA AMAT SEDAP SEKALI..HEHE..
simple je kan..senang je buat...
xmenarik pun tgk
ReplyDelete